Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Πάτρα 8-10 Απριλίου 2022


H Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Τεχνών
Σάμπο – Κουράς -Τσιδαόμπα ,

Παρευρέθηκε στο Συνέδριο για το ‘’Εθνικό Στρατηγικό  Σχέδιο για τον Αθλητισμό’’ στις 8-10 Απριλίου 2022 στην Πάτρα. Το 1ο αυτό Συνέδριο είχε ως στόχο να θέσει ακόμα πιο γερά θεμέλια για ένα επιτυχές μέλλον του αθλητισμού στην χώρα μας. Για την επιτυχία του παραπάνω εγχειρήματος υιοθέτησε 3 πρακτικές :
1) Ένα συνέδριο διήμερο με την συμμετοχή τοπικών κοινωνιών , επαγγελματιών του αθλητισμού , Ομοσπονδίες πολλών αθλημάτων
2) Έκθεση των αθλημάτων και επίδειξη αυτών , παρουσίαση νέων τεχνολογιών και γνωριμία με τα μη διαδεδομένα ερασιτεχνικά αθλήματα ανά την Ελλάδα
3) Παράλληλες εκδηλώσεις

Η Ομοσπονδία μας παρουσίασε επιτυχώς τα τρία αθλήματα που την απαρτίζουν, καθώς εκπρόσωπός μας μίλησε στο Συνέδριο ανοιχτά τόσο για τα χαρακτηριστικά του κάθε αθλήματος όσο και για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην χώρα εν έτη 2022.

Αθλητές που ανήκουν στην Εθνική μας ομάδα παρουσίασαν τα αθλήματα στην επίδειξη που περιείχε το πρόγραμμα του τριημέρου , με εντυπωσιακές ρίψεις , τονίζοντας την ομορφιά και την δυσκολία των μαχητικών αυτών αθλημάτων.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αθλήματά μας είχαν άπαντες παρόντες στην εκδήλωση , καθώς στήθηκε από την Ομοσπονδία μας περίπτερο έκθεσης των αθλημάτων μας. Βίντεο , φωτογραφίες , φυλλάδια με την ιστορία των αθλημάτων και τις ξεχωριστές για κάθε άθλημα στολές γνώρισαν από κοντά όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση . Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σάμπο – Κουράς – Τσιδαόμπα επισκέφθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού όπως , Ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού , Ο κύριος Σπύρος Καπράλος Πρόεδρος Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής , Ο κύριος Γεώργιος Μαυρωτάς Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και η κυρία Έλενα Ράπτη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γνώρισαν από κοντά τα αθλήματα μας και μίλησαν προσωπικά με τον κύριο Μεράμπι Ηλιάδη που εκπροσώπησε την Ομοσπονδία μας.